Antin tarina

 

Mä olen käynyt läpi monia suuria elämänmuutoksia, jotka ovat parantaneet hurjasti elämänlaatuani. Masentuneesta ja hukassa olevasta, epävarmasta pojasta muutos tähän on ollut suuri. Nykyään uskon luovani oman todellisuuteni, saan tehdä pelkkiä hyviä asioita ja elämäni perustuu rakkauteen ja inspiraatioon.

Kaikki alkoi ruokavalioni muuttamisella. Vuonna 2008 maistoin ensimmäisen kerran raakasuklaata ja goji-marjoja, aloin syömään luomua ja siirryin miltei täysin raakaravintoon. Hirvittävien detox-oireiden jälkeen aloin saamaan takaisin kadotetun energiani. Nukuin pari tuntia vähemmän ja kävelin aina rappuset, koska energiaa oli niin paljon. Muistan, kun en voinut jäädä sohvalle makaamaan vaan lähdin metsään juoksemaan. Ikinä aikaisemmin en ollut juossut vain juoksemisen ilosta.

Kun keho puhdistui, myös mieli alkoi selkeytyä. Aloin kyseenalaistamaan elämänarvojani ja etsimään ”sitä jotain”, mitä todella tahtoisin elämässäni tehdä. Etsintä vei minut maailmanympärimatkalle ja Guatemalaan, missä tapasin amerikkalaisen lääkäri-psykologi-parantaja-shamaanin, tulevan opettajani.

2011 muutin Guatemalaan ja ryhdyin dr. Billin oppipojaksi. Kiersimme ympäri Guatemalaa, kylästä kylään ja talosta taloon. Autoimme kaikkia apua tarvitsevia ilmaiseksi. Silloin en vielä ymmärtänyt omaa osuuttani enkä osannut tehdä mitään, mutta luotin olevani oikeassa paikassa. En oikein osannut suhtautua kaikkeen näkemääni, joten päätin vain katsoa ja odottaa.

Käänteentekevä hetki tapahtui pienessä kalastajakylässä. Olimme auttamassa paikallista iso-muoria pienessä hökkelitalossa, missä oli maalattia. Itse istuin huteralla muovijakkaralla talon nurkassa, kun Bill avustajansa kanssa hääräsi muorin ympärillä. Jossain vaiheessa Bill käski minua tulla muorin luokse ja koskettaa häntä hänen käsivarteensa. Ajattelin, että enköhän sen verran voi tehdä, joten otin jakkarani ja siirryin lähemmäksi. Kun laskin käteni hänen käsivarrelleen, hän hitaasti ja vaivalloisesti käänsi päänsä, katsoi minua silmiin ja näytti minulle kauneimman hymynsä, niin että kaikki hänen kolme hammastaan näkyivät. Siinä hetkessä ymmärsin, että tätä minä haluan tehdä elämässäni: auttaa ihmisiä.

Alkoi elämäni rankin koulutus. 18 tuntia päivässä, 7 päivää viikossa. Ainoa ”vapaa” oli kolmen kuukauden välein matka Meksikoon uusimaan viisumini. Nuo olivat työssäoppimiseni, missä sain laittaa käytäntöön oppimani asiat. Vietin Billin kanssa noin 650 päivää ja tuona aikana hän repi auki jokaikisen haavani, pelkoni, traumani ja epävarmuuteni ja hänen opettamillaan työkaluilla työstin niitä, kunnes ne olivat parantuneet. Autenttiseksi opettajaksi tai oppaaksi ei voi ryhtyä lukemalla kirjoja. Työ on omien prosessien läpikäymistä ja putsausta. Bill näki kaikki kipukohtani ja tökki niitä, kunnes ne ei eivät enää satuttaneet. Kun selvisin yhdestä jaksosta, opin nauttimaan noista harmonian ja tyyneyden hetkistä, koska tiesin vuorokauden sisällä uuden jakson alkavan.

Monesti olin luovuttamassa ja palaamassa kotiin. Silloin Bill sanoi: ”olen ylpeä sinusta. Mieti ongelmaa tältä kannalta” tai ”kirjoita tämä asia ylös”, ja aina hänen tukensa sai minut jäämään. Joskus olin niin rikki, etten pystynyt kuin itkemään hänen sylissään.

Kun pahin kipuilukausi oli ohitse, Bill alkoi tehdä minusta opettajaa. Istuin hänen jokaisella luennollaan sekä tulkinnoissaan ja aloin opettamaan uusia tulokkaita. Hän opetti minut myös hieromaan ja käyttämään käsiäni. 2013 aloin tehdä hierontoja läheisessä hotellissa ja kylän muut hierojat tulivat vastaanotolleni. Siten sain elätettyä itseni.

Tunnelukkojen puhdistamisen ja sisäisen prosessoinnin takia luonnollinen herkkyyteni alkoi tulla takaisin. Opin aistimaan ihmisten tunnetiloja ja kipukohtia. Opin kanavoimaan lämpöä käsieni kautta ja käsieni herkkyys kasvoi. Minulle kasvoi ikäänkuin silmät sormenpäihin ja käteni vain tiesivät, mistä pitää hieroa. Läsnäoleva kosketukseni sai ihmiset päästämään irti puolustuksestaan ja tukahdutetut tunteet saattoivat nousta pintaan. Joku itki ja toinen nauroi, joku saattoi nukahtaa. Kohtasin heistä jokaisen sellaisena kuin he olivat.

En ollut enää sama ihminen, joka ensimmäisen kerran saapui Guatemalaan.

2014 alussa muutin takaisin Suomeen. En ollut valmis, enkä usko koskaan olevanikaan, mutta minulla oli tarvittavat tiedot ja taidot jatkaa itsenäisesti. Elämässäni alkoi uusi vaihe – enää ei ollut Billin luomaa turvaa vaan jouduin yksin kohtaamaan vanhan maailmani, mitä olin aikoinaan paennut.

Muutos ei ollut helppo, mutta ymmärsin sen olevan tärkeä osa edelleen jatkuvaa koulutustani. Palaanko takaisin samaan vanhaan ja turvalliseen vai pystynkö pysymään omassa voimassani ja uudessa tietämyksessäni. Oliko aika Guatemalassa pelkkää harhaa vai onko tämä totta. Menetin vanhoja ystäviä, stressaannuin pienimmästäkin velvollisuudesta ja aiheutin itselleni ahdistuneisuushäiriön, mutta harha-askelien saattelemana pysyin omalla polullani. Nyt se ei ollut enää satua ja kiva reissu vaan siitä tuli osa minua. Bill oli opettanut, kun näet niin uskot ja kun teet ja koet niin tiedät. Nyt tiedän, että tämä on totta.

Kesällä 2014 perustin oman yritykseni Hyvinvointivalmennus Lepomieli Ky:n, jonka alla aloin luennoimaan uskomusten uudelleenohjelmoinnista, tekemään hierontoja ja pitämään yhteistyössä Tarja Morrin kanssa suklaaseremonioita. Sain elätettyä itseni ja jakaa oppimaani, mutta silti etsin paikkaani. Kuka oikeasti olen ja mitä elämältäni haluan?

Tantran ja oman seksuaalisuuteni tietoisen kanavoinnin avulla olen saanut vahvistettua omaa voimaani ja varmuuttani. Seremoniallinen kaakao auttaa aikaisemaan sydäntä ja tekemään päätökset perustuen rakkauteen ja inspiraatioon – pelon ja epävarmuuden sijaan. Itseni työstäminen jatkui edelleen. Omien vastakohtien ja rajojen kohtaaminen tekee elämästä mielenkiintoista ja siksi voimme aina kehittyä, laajentua ja kasvaa entisestään.

Nyt ohjaan tietoista tunnetyöskentelyä ja opetan värähtelytodellisuudesta perustamassani Kaakaoklubissa. Annan Lepomieli Touch -tunnekehohoitoja ja pidän kursseja tietoisesta koskettamisesta. Ohjaan miehiä elämään omassa voimassaan ja pidän pienimuotoisia kursseja, missä tutustutaan tantrisiin työkaluihin. Olen kansainvälisen tantrakoulun ISTAn ohjaajavalmennuksessa, missä mentorinani toimii Bruce Lyon. Kierrän paljon eri työpajoissa ulkomailla ja opiskelen koko ajan lisää lukemalla ja verkkokurssien kautta. Tärkein oppi tapahtuu kuitenkin omassa arkielämässä ja sen tiedostamisessa.

Elän päivä kerrallaan ja teen valintani perustuen rakkauteen ja inspiraatioon. Teen vain asioita, mitkä tuntuvat hyviltä ja elämäni ykkösasia on onnellisuuteni ja hyvinvointini. En voi auttaa muita, jos en itse voi hyvin. Se ei ole aina helppoa ja nostaa esiin isojakin epävarmuuksia, vastakkainasettelua ja mietiskelyä.

Elämä on suuri elokuva, missä olemme sekä pääosassa, katsojana että ohjaajana. Uskon, että voin luoda juuri sellaisen todellisuuden kuin tahdon riippumatta tämänhetkisistä olosuhteista tai muiden mielipiteistä. Se vaatii keskittymistä, vanhojen tapojen jättämistä ja uusien oppimista, oman itsensä priorisoimista sekä paljon iloa, naurua ja heittäytymistä.

Matkani maailman onnellisimmaksi minäksi jatkuu.

Facebook Comments